El 2021 va sortir publicat el llibre La tradició terrisera de Breda (s. XV - s. XX). Terreres, obradors, forns, elaboració i vocabulari dels autors Anna Anglisano i Jordi Goñi, tots dos vinculats a la població de Breda. El llibre combina dues especialitats diferenciades: l'anàlisi històrica i la visió etnològica de Jordi Goñi i els coneixements de geologia d'Anna Anglisano. La presentació es va fer a Breda dins els actes de la Fira de l'Olla 2021, a càrrec dels seus autors i d'una representació del Centre d'Estudis Selvatans. Podeu veure'n el sumari a la pàgina corresponent d'Estudis i Textos, on també podreu accedir al vídeo de presentació amb què els mateixos autors donen a conèixer el llibre.
El 2021 la Trobada d'Entitats de Cultura i Patrimoni de la Selva es va celebrar a Arbúcies el dia 27 de novembre. La presentació de l'activitat anà a càrrec de Pere Garriga, alcalde d'Arbúcies, Pere Fernández, conselle de Cultura del Consell Comarcal de la Selva, i de Joan Llinàs, president del Centre d'Estudis Selvatans. S'hi presentaren diverses publicacions i activitats, com els Quaderns de la Selva 32, el llibre del Taller d'Història de Maánet de la Selva Maçanet de la Selva a l'edat mitjana. Paisatge i societat a través de l'arqueologia i la història o el llibre La terrissa de Breda, volum 22 de la col·lecció Estudis i Textos. Després es presentaren els resultats dels treballs de la Beca de Recerca dels anys 2019 i 2020, a càrrec de Josep Mas i d'Alexandra Capdevila. Salvador Balliu, president del Consell Comarcal de la Selva, va cloure els actes del matí. Després de dinar els assistents van poder gaudir d'una visita guiada al Museu Etnològic del Montseny, La Gabella, per conèixer els nous espais expositius recentment oberts.
La Beca de Recerca de l'any 2021 ha estat atorgada a
Jordi Tomàs Guilera, que ha presentat el projecte Les missions de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya a la comarca de La Selva.
Jordi Tomàs és doctor en Antopologia Social i Cultural per la
Universitat Autònoma de Barcelona (2005). Actualment exerceix de professor associat de la Universitat de Barcelona i a la de la de Lleida. Ha fet investigacions en diferents àmbits lligats a la història i l'antropologia social i cultural, tant a l'Àfrica Occidental (sobretot Casamance, al Senegal), com en terres de parla catalana (Catalunya, Mallorca i la Catalunya Nord). Les seves recerques s'han centrat sobretot en temes vinculats a la identitat, les creences, la història local i la memòria oral, com també a altres aspectes lligats al parentiu o l'educació.
Ha publicat diversos treballs, entre els quals El mestre Joan Tomàs i Parés: passió per la cançó popular (2007) a Publicacions de l'Abadia de Montserrat, Joan Tomàs. Records d'un avi que no vaig conèixer a Serra d'Or o L'Orfeó Castellarenc sota la batuta del mestre Joan Tomàs i Parés (1929-1932). És membre de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, per a la qual ha fet alguns treballs de difusió. També ha estat comissari d'exposicions com La volta al món en 80 cases (Palma de Mallorca, 2006) o Escolteu, blancs (El Masnou, 2007).