Centre d'Estudis Selvatans  
 
 

 
 
 

 
   
 
Beca de Recerca 2019

Beca de Recerca

XIII Edició de la Beca de Recerca La Selva

El Consell Comarcal acaba de publicar les bases de la convocatòria per a aquest 2019 de la Beca de Recerca La Selva per a treballs d’investigació en ciències socials i humanes relacionades amb l’àmbit històric de la Selva.

El termini de presentació de treballs finalitza el 29 de març de 2019.

Descarregueu-vos les bases des d'aquí.


             
 
Properament
05-07/04/2019
Jornada
Festival Domini Màgic. Organitzat per la Càtedra Joan Vinyoli de Poesia Contemporània. Visiteu el web de la Càtedra
     
 
           
Publicacions
 
              
Publicacions 2019
 
Les publicacions que aquest any repartirem corresponen als números 29 i 30 de Quaderns de la Selva.

No ha estat possible enllestir encara el llibre corresponent als Estudis i Textos 21, una monografia sobre la Guerra de Successió, obra de l'historiador Adrià Cases.

Alguns socis ja havien pogut adquirir el número 29 dels Quaderns perquè el van sol·licitar en alguna presentació o bé van venir a l'Arxiu Comarcal on els van facilitar el volum que els corresponia.

Amb tot, l'any passat no es van passar les quotes de soci. Per aquest motiu, aquest 2019, la quota correspondrà als dos volums de la revista.

Esperem poder tenir més novetats els pròxims mesos.
 
           
Trobada d'entitats
                
 
 
El 2018 la Trobada d'Entitats de Cultura i Patrimoni de la Selva es va celebrar a Breda, i es va parlar de la indústria de la terrissa a la comarca de la Selva i, de manera especial, en aquesta població de llarga tradició terrisaire.

Les entitats que vulguin participar en la trobada d'aquest 2019 i presentar-hi projectes duts a terme en els darrers anys, poden posar-se en contacte amb el Centre d'Estudis Selvatans.

Esperem poder anunciar aviat el lloc on es farà i la data.
 
           
Beca de Recerca                 
 
 
La Beca de Recerca de l'any 2018 es va atorgar a Cristina Ribot Bayé, que va presentar un projecte que tenia per objectiu principal recopilar el testimoni de tres tipologies diferenciades de visitants no naturals de la comarca i que, per motius d'oci, salut i/o curiositat científica, es van desplaçar físicament, entre 1850 i 1936, cap a indrets actualment inclosos a la comarca de la Selva.

Cristina Ribot Bayé és doctora en Història de l'Art Contemporani per la Universitat de Girona.