Centre d'Estudis Selvatans
 
 
 

 
 
 

 
   
     
 

TRANSICIÓ ENERGÈTICA I TERRITORI


CICLE DE DEBATS 2022

 
     
     
 
 
             
 

La crisi del sistema energètic actual no renovable i els efectes que té sobre els recursos, sobre el canvi climàtic i sobre el medi ambient fan necessari la recerca i la implantació d'un nou model energètic. Estem convençuts que en aquest nou model, que ha de garantir el desenvolupament sostenible de la nostra societat, el territori hi serà clau. La comarca de la Selva té en aquest aspecte un repte rellevant davant seu.

És per això que el Centre d'Estudis Selvatans s'ha implicat en una proposta encapçalada pel Col·lectiu per a un Nou Model Energètic i Social Sostenible (CMES) que es proposa estimular la reflexió conjunta i encoratjar l'acció dels diversos col·lectius ciutadans i sectors econòmics així com de les institucions, i fer-ho en diversos espaís territorials del país (com ja ha fet els anys 2021 i 202 a diverses comarques), amb l'objectiu de poder elevar a instàncies decisòries les conclusions dels debats realitzats.

Així doncs, la Jornada de debat a la Selva del proper dia 17 de setembre vol posar en comú el coneixement sobre aquesta problemàtica a la nostra comarca i avançar en la reflexió sobre les accions a emprendre per a la transició a les fonts d'energia renovable des de l'àmbit local a través d'una sèrie d'intervencions i d'una tuala rodona. Us animem a participar-hi de manera presencial o bé a través de la retransmissió en streaming. Podreu participar en el debat també des de les xarxes.


 

 
   
     
  Programa de la Sessió 4: "Renovables, ja! Reptes de l'energia a la Selva
 
     
  Sessió en Streaming el dia 17 de setembre de 2022 a https://noalamatselva.cat/teitselva
 
     
   


Logos